Kuchyně

restaurant-190412_640Všechno, co jste chtěli vědět o tamní kuchyni a báli jste se zeptat. Kuchařské umění z oblasti je podobné jako francouzská kuchyně - převažuje tady čerstvost a kvalitní suroviny. Francouzi obecně rádi jedí a není neobvyklé, že přestávka na oběd může trvat i klidně dvě hodiny. Rádi si dopřejí předkrm, polévku, hlavní chod a desert a to vše v rámci obyčejného pracovního oběda.

Provensálská kuchyně má ale něco typického, co stojí zato ochutnat a sice provensálské koření. Je to unikátní směs bylinek, které jsou typické pro tamní podnebí a dávají pokrmům jedinečnou příchuť. Často bývá směs používána na dochucení ryb či masa nebo brambor. Uvnitř se v tajném poměru míchají bylinky jako je rozmarýn, tymián, bazalka a někdy je do nich přidávána i levandule.

Jednoduchost provensálské kuchyně oceníte při ochutnávání hlavních chodů a neměli byste si nechat ujít polévku z ryb a oblíbené slávky na bílém víně. V horkých dnech oceníte i slané koláče tzv. quiche a ze sladkých dobrot, které nabízejí místní cukrářství se vám budou sbíhat sliny.